Zoeken

Beweging 20 februari betoogt niet op referendumdag

30 juni 2011 - 15:15 - Marokko

©

De Beweging 20 februari heeft besloten niet op straat te komen op vrijdag, de dag van het referendum, uit vrees voor confrontaties met pro-grondwet aanhangers.

Sterker nog, de Nationale Raad gaf zijn steun voor de Beweging 20 februari, die de politieke en maatschappelijke organisaties omvat en drong er bij politieke partijen op aan om massaal deel te nemen aan de protestmars van de Beweging 20 februari tijdens de week, waardoor donderdag - vooravond van het referendum -, een dag van nationale mobilisatie zou zijn en ook een oproep tot de boycot van de grondwet.

Aan de zijde van de Beweging 20 februari, denken sommige leden dat de opkomst bij het referendum laag zal zijn. Terwijl de pro-grondwet wijzen op een deelneming variërend van 72 tot 80% van de burgers aan het referendum, hoofdzakelijk jongeren.

Aan haar kant voert de koninklijke jeugdvereniging een sterke nationale campagne om op te roepen tot "Ja" te stemmen voor de grondwet; en de mensen in het hele Koninkrijk te vragen om "te stoppen met manifesteren en voortaan samen te werken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team