Zoeken

Politieke partij in maak voor Marokkanen buitenland

23 juli 2011 - 06:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een nieuwe politieke partij gewijd aan de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland zal binnenkort worden opgericht in Marokko.

De voorbereidende commissie van deze politieke partij van Marokkanen in het buitenland, meldde dat haar algemene vergadering zal plaatsvinden op 27 juli in Rabat.

Daar zullen de evolutie van het nationaal beleid en organisatorische vragen met betrekking tot de toekomstige acties van de partij, besproken worden. De nieuwe partij belooft ook een eerste politieke conferentie in de komende weken.

Volgens de meest recente statistieken van het ministerie van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland, wonen 3,3 miljoen Marokkanen in het buitenland waarvan 80% tussen Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland en Duitsland. Een partij gewijd aan de problemen en vragen van deze gemeenschap blijkt dus noodzakelijk.

De rol van deze gemeenschap is nog belangrijker in Marokko sinds de goedkeuring van de nieuwe grondwet via referendum op 1 juli. Marokkanen in het buitenland hebben nu namelijk recht op een "parlementaire vertegenwoordiging en hebben het recht om te stemmen en zich kandidaat te stellen in beide kamers van het parlement".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team