Zoeken

Verliefde Marokkaanse verpleegster ontslagen na bericht aan BBC-journalist

26 mei 2022 - 18:20 - Marokko

©

De verpleegster die het nummer van een BBC-journalist uit het vertrouwelijke register van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid haalde, is ontslagen vanwege een "ernstige beroepsfout" en zal ook worden vervolgd.

Aya betaalt een hoge prijs voor haar wangedrag. De verpleegster, die op een internationale luchthaven (vermoedelijk Casablanca) werkte, is ontslagen voor het schenden van de Algemene verordening gegevensbescherming (GDPR), meldt het Arabischtalige dagblad Assabah.

Lees ook: Verliefde Marokkaanse luchthavenmedewerkster contacteert BBC-journalist die privacy-schending hekelt

Aya wordt ook vervolgd voor haar ernstige beroepsfout. Nadat ze een coronatest afnam bij een BBC-journalist, haalde ze zijn nummer vanuit het vertrouwelijke register van het ministerie van Volksgezondheid en contacteerde ze hem. Hij stond op het punt om terug te vliegen naar Engeland.

Lees ook: Verliefde medewerker Royal Air Maroc maakt vreselijke fout (foto)

De verpleegster voerde een privé-gesprek met de journalist en vroeg hem of hij getrouwd was. Hij antwoordde dat hij nog vrijgezel is. Daarna vroeg ze hem of hij met haar wilde trouwen. De journalist antwoordde dat hij erover moest nadenken omdat hij haar niet goed kende. Na afloop van het gesprek plaatste hij hun gesprek op Twitter om de niet-naleving van de RGPD in Marokko aan de kaak te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team