Zoeken

Premier Akhannouch haalt in reactie uit naar PJD

21 april 2022 - 09:40 - Marokko

©

Premier Aziz Akhannouch heeft gereageerd op de kritiek van een lid van de oppositie, die zijn team beschuldigde van "een gebrek aan transparantie bij de toepassing van de brandstofprijzen op de nationale markt". In zijn antwoord haalde Akhannouch hard uit naar het beheer onder leiding van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD), tijdens twee opeenvolgende termijnen.

Een deel van de plenaire vergadering draaide maandag uit op een aanklacht tegen de PJD. Abdallah Bouanou, leider van de parlementaire fractie van de PJD, beschuldigde de premier van "een gebrek aan transparantie bij de toepassing van de brandstofprijzen op de nationale markt", meldt de Arabischtalige krant Al Ahdat Al Maghribia.

Lees ook: Abdelilah Benkirane valt Aziz Akhannouch aan

"Uw opmerkingen bevatten veel onnauwkeurigheden en leugens. Als u wilt dat brandstoffen in het compensatiefonds worden opgenomen, dan moet u te rade gaan bij uw leider (Abdelilah Benkirane, nvdr). Hij was de grootste voorstander van de decompensatie van aardolieproducten," antwoordde Aziz Akhannouch. Hij beschuldigde de opeenvolgende regeringen onder leiding van de PJD van de liberalisering van de brandstofprijzen en van het falen bij de aanleg van de strategische olievoorraad.

Aziz Akhannouch vindt dat zijn critici moeten erkennen dat zijn regering de wereldwijde crisis tot dusver goed heeft beheerd, meldt het Arabischtalige dagblad Assabah. Hij heeft hen laten zien dat hij zich inzet om te slagen, daar waar de twee opeenvolgende regeringen onder leiding van de PJD hebben gefaald. "Toen de PJD de regering leidde, vroeg het tijd en geduld van Marokkanen om zaken te kunnen verwezenlijken, maar nu de partij gefaald heeft en niet langer regeert, eist het van anderen om in zes maanden te realiseren wat het zelf tien jaar lang niet heeft kunnen doen," voegde het huidige hoofd van de regering eraan toe.

Lees ook: "Akhannouch ga weg": RNI verdedigt regeringsleider

"De partij die het vandaag heeft over energiesoevereiniteit, heeft zelf tot op het laatste moment van haar termijn gewacht om ons mee te delen dat het gascontract met Algerije is afgelopen. Is dit een demonstratie van verantwoordelijkheid?", besloot premier Akhannouch.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team