Zoeken

Verkiezingen Marokko: vrouwelijke PJD-leden boos

7 augustus 2021 - 12:40 - Marokko

©

De vrouwelijke leden van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) zijn boos op de secretaris-generaal van hun politieke partij, Saaddedine El Othmani, die ook de huidige premier is. De vrouwen zouden zijn uitgesloten bij de opstelling van de lijsten van de partij voor de komende verkiezingen.

De uitsluiting van bepaalde vrouwen bij het opstellen van de partijlijsten voor de verkiezingen van september en de accreditatie van kandidaten die al verschillende parlementaire mandaten hebben uitgezeten in naam van de PJD, is in strijd met de richtlijnen van het partijbestuur. Bovendien weigert de partij ook om de kandidatuur van kopstuk Amina Maelainine te accrediteren, en is Amina Sabir ontslagen, één van de topvrouwen van de PJD in Mohammedia. De woede van de PJD-vrouwen neemt toe. Zij klagen een straf aan die wordt opgelegd aan iedereen die het beleid van de partij in vraag stelt.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: Abdelilah Benkirane zorgt voor verrassing

Volgens de PJD-vrouwen is het niet-accrediteren van Amina Maelainine en verschillende andere partijleden, een illustratie van het beleid dat de laatste tijd binnen de PJD wordt gevoerd en dat erop gericht is om de weg naar de verkiezingen moedwillig af te snijden voor kritische kandidaten, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Volgens Khadija Abladi, een voormalig PJD-partijlid, werden er bij de opstelling van de partijlijsten verschillende anomalieën geconstateerd. Zij maakt melding van onregelmatigheden in de processen op het niveau van de provinciale commissies van de PJD, die "bepaalde namen" bevoordeelden ten nadele van anderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team