Zoeken

Verhoeven twijfelt over rugblessure Jamal Ben Saddik

26 januari 2021 - 10:40 - Sport

©

Kickbokser Rico Verhoeven zou zaterdag voor de tiende keer zijn wereldtitel in het zwaargewicht verdedigen tegen de Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik, maar die haakte af omwille van een rugblessure. Verhoeven trekt dit in twijfel.

Ben Saddik meldde zich pas afgelopen dinsdag af voor het gevecht. "We zijn allemaal topfitte atleten, dan ga je ruim een week voor een gevecht toch niet door je rug? Je gaat dan toch geen zware halters meer tillen. Als hij dat wel heeft gedaan, dan hoop ik dat hij daar nu van heeft geleerd", zegt Verhoeven tegen RTL Nieuws.

Ben Saddik heeft Verhoeven in de aanloop naar de vorige confrontatie in zijn gezicht gespuugd en de kickbokser keek dan ook uit naar de confrontatie. "Het is altijd wat met hem", zei Verhoeven. "Dan is hij een jaar geschorst omdat hij natrapt in de ring. Dan moet hij een jaar toekijken wegens doping. De man houdt van wachten."

Verhoeven is wel tevreden over de beslissing van organisator Glory om Ben Saddik te vervangen door Hesdy Gerges, Levi Rigters en Tarik Khbabez. Het viertal vecht enkel om een toernooizege op 30 januari. "Jongens die het verdienen om tegen mij om de wereldtitel te vechten waren niet beschikbaar. Deze jongens verdienen het in mijn ogen nog niet om in één gevecht mogelijk wereldkampioen te worden. Dit is een goede oplossing. Mensen hebben al zo weinig met een lockdown en een avondklok. Nu kunnen ze 19,99 euro betalen voor een stream en genieten."

Verhoeven start het toernooi tegen de Amsterdammer Gerges, de winnaar van dit gevecht neemt het vervolgens in de finale op tegen de in Amsterdam geboren Rigters of de Marokkaans-Nederlandse Khbabez.

Bladna.nl