Zoeken

Kickbokser Khbabez hoopt op herkansing tegen Verhoeven

5 februari 2021 - 10:40 - Sport

©

De Nederlands-Marokkaanse kickbokser Tarik Khbabez, die tijdens het Glory-toernooi op 31 januari in Rotterdam moest opgeven in het gevecht tegen wereldkampioen zwaargewicht Rico Verhoeven, hoopt dat hij na het afronden van zijn brandweeropleiding nog een keer de kans krijgt om tegen de Nederlander te vechten.

Khbabez haalde de finale van het mini-toernooi door eerst af te rekenen met kickbokser Levi Rigters. In de partij tegen Verhoeven was hij gedwongen om op te geven vanwege een blessure aan zijn rechterhand, waar hij drie maanden geleden nog aan was geopereerd. "Ik kon met mijn rechterhand geen vuist meer maken", vertelde Khbabez na afloop van het toernooi.

Hoewel Khbabez hoopt om ooit de kickbokssport te domineren, is hij ook bezig met een opleiding tot brandweerman. "Maandag moet ik gelijk weer naar school en dinsdag heb ik een examen over levensreddende handelingen. Reanimatie en het stoppen van slagaderlijke bloedingen, dat soort dingen", zei de kickbokser.

Als kleine jongen droomde de Marokkaan niet alleen van een glansrijke carrière als kickbokser. "Ik heb de brandweer van kinds af aan leuk gevonden. In principe heb ik het niet nodig qua inkomen, want ik kan rondkomen met het kickboksen. Maar ik vind het gewoon leuk om iets te doen voor de maatschappij".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team