Zoeken

Jamal Ben Saddik: "Moest terugkijken naar gevecht met Rico"

13 maart 2022 - 18:20 - Sport

©

Op 19 maart is het eindelijk zover, dan staat het gevecht van Jamal Ben Saddik tegen Levi Rigters gepland in het Belgische Hasselt. Ben Saddik’s laatste gevecht met Rico Verhoeven werd door Glory uitgeroepen tot het ’Gevecht van het Jaar’. Verslaggever Wilson Boldewijn van De Telegraaf sprak met de Belgische Marokkaan in aanloop naar het gevecht.

De partij van Jamal Ben Saddik is het hoofdgevecht van het Glory 80 kickboksgala. Het is ook zijn eerste gevecht sinds de verloren wedstrijd tegen Rico Verhoeven. Ben Saddik had die wedstrijd natuurlijk graag gewonnen, maar zegt achteraf bekeken "super trots" op zichzelf te zijn. Hij heeft, ongeacht het resultaat, geen spijt dat hij de partij heeft aangenomen.

Lees ook: Jamal Ben Saddik gaat op 19 maart voor knock-out

Ben Saddik vertelt dat hij "verplicht werd om de wedstrijd met Rico opnieuw te bekijken" om er lessen uit te trekken. Hij kwam zeer dichtbij de wereldtitel en maakte het Verhoeven in ieder geval zeer moeilijk. Beide vechters kregen het zwaar te verduren, maar Verhoeven "trok aan het langste eind en won verdiend", zegt Ben Saddik.

Lees ook: Glory 80 met Hari en Ben Saddik volledig uitverkocht

Dit soort gevechten brengen een grote druk met zich mee, waar een beginnende kickbokser als Levi Rigters volgens Ben Saddik nog aan moet wennen. "Kunnen zwemmen is niet voldoende om ook in diep water te zwemmen", aldus Ben Saddik. Sinds zijn laatste wedstrijd trainde hij hard en werkte hij met zijn trainer aan zijn verbeterpunten. Hij voelt zich goed in zijn vel en zegt helemaal klaar te zijn om het publiek te entertainen en de wedstrijd te winnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team