Zoeken

Rico Verhoeven: "Niets te vrezen van Ben Saddik"

16 januari 2021 - 16:00 - Sport

©

Op 30 januari strijden Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik voor de wereldtitel zwaargewicht. De wereldkampioen komt voor het eerst sinds de coronacrisis weer in actie, maar denkt dat hij niets van de Belgische kickbokser te vrezen heeft.

Vechtsportliefhebbers kijken om verschillende redenen met ongeduld uit naar de komende confrontatie tussen ‘The King of Kickboxing’ en ‘The Goliath’ op 30 januari. Tijdens zijn eerste professionele wedstrijd sloeg de Marokkaans-Belgische Ben Saddik in 2011 de toen pas 21-jarige Rico Verhoeven knock-out. In 2017 stonden de twee opnieuw samen in de ring, Jamal spuugde toen tijdens de staredown in het gezicht van Rico, maar verloor het daaropvolgende gevecht op een technische knock-out.

Het laatste gevecht van Verhoeven dateert van 21 december 2019 in de Gelredome tegen Badr Hari. De Marokkaanse kampioen moest toen opgeven omdat hij zich blesseerde bij een hoge trap. Verhoeven sluit trouwens niet uit dat hij het ooit nog eens opneemt tegen Badr Hari. Hij is het niet eens met diegenen die beweren dat Badr klaar is.

Het AD schrijft dat Verhoeven tijdens een virtuele persconferentie Ben Saddik alvast van repliek bediende op zijn bewering nog geen vijf ronden nodig te hebben om de regerende wereldkampioen te verslaan. "Als we daar zijn, weet je wat er gaat gebeuren. Wij zijn van een ander niveau. Je bent een goede vechter, groot en met een aardige techniek, maar ik zie geen gevaar. Ben je fitter dan de vorige keer?," vraagt Verhoeven. Over twee weken hoopt hij de wereldtitel voor de tiende keer met succes mee naar huis te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team