Zoeken

Vliegtuig TUI fly maakt gedwongen rechtsomkeer in Casablanca

12 juni 2022 - 15:40 - Marokko

©

Een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij TUI fly tussen Casablanca en Luik in België, heeft bijna een uur na het opstijgen, gedwongen rechtsomkeer moeten maken. Er vielen geen slachtoffers en er werd ook geen schade gemeld.

Vlucht TB2542 was donderdagavond van de Mohammed V luchthaven in Casablanca vertrokken richting Luik. Door een botsing met vogels moest het toestel bijna een uur na vertrek rechtsomkeer maken, meldt H24info.

Lees ook: Noodlanding vliegtuig in Casablanca

Na de noodlanding in Casablanca kregen de passagiers het volgende bericht: "Beste passagiers, jullie vlucht is vertraagd vanwege een botsing tussen het vliegtuig en een vogel. We doen er alles aan om deze vertraging te beperken. We houden jullie via sms op de hoogte. Met vriendelijke groet, TUI fly."

Lees ook: Noodlanding vliegtuig tussen Luton en Agadir

Het toestel was zoals gepland om 19:20 uur (Marokkaanse tijd) vertrokken en moest rond middernacht in Luik landen. Door het incident moesten de passagiers ruim 2 uur op de luchthaven van Casablanca wachten terwijl het toestel werd gecontroleerd. Het vliegtuig landde uiteindelijk om 02:35 uur (Belgische tijd) in Luik.

Bladna.nl