Zoeken

"De veiligheid van het Westen hangt af van de stabiliteit en veerkracht van Marokko"

16 september 2023 - 16:00 - Marokko

©

Een bekende Britse economische krant zet Marokko in de schijnwerpers. Volgens het blad hangt de veiligheid van het Westen af van de stabiliteit en veerkracht van Marokko en roept het op om de "banden met het koninkrijk te versterken".

"Marokko, dat recentelijk door ee verwoestende aardbeving is getroffen, blijft een baken van stabiliteit en ambitie in een anders tumultueuze regio," analyseert The Financial Times. Het blad benadrukt dat de inspanningen van het koninkrijk om terrorisme te bestrijden, mensenhandelnetwerken te ontmantelen en migranten te integreren "opmerkelijk" zijn.

Lees ook: Brits instituut looft stabiliteit Marokko

"Het erkennen van de rol van Marokko betekent niet alleen hulp bieden na een ramp, maar eerder het versterken van een strategisch partnerschap dat voor beide partijen voordelig zal zijn," voegt de auteur van het artikel toe. Volgens hem "verdient het Marokkaanse voorstel voor autonomie van de Westelijke Sahara serieuze aandacht in het kader van een algehele strategie, omdat integratie, ontwikkeling en stabiliteit hand in hand gaan."

Lees ook: Iran en Hezbollah vormen bedreiging voor stabiliteit Marokko

De publicatie voegt toe dat de veiligheid van het Westen deels afhankelijk is van het partnerschap met landen als Marokko, die "een cruciale rol spelen op zowel economisch als veiligheidsgebied." "Uiteindelijk, als we een veiligere toekomst willen bouwen, moeten we streven naar het versterken van de banden met landen als Marokko, die onze visie delen op een stabielere, vreedzamere en welvarendere wereld. De tijd van passiviteit is voorbij. Het is nu het moment om met wijsheid, vooruitziendheid en vastberadenheid te handelen", concludeert de auteur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team