Zoeken

Marokko heeft Algerijnse hulp "niet geaccepteerd"

12 september 2023 - 19:00 - Marokko

©

De informatie dat Marokko de hulp van Algerije heeft geaccepteerd na de aardbeving met een kracht van 7 die het koninkrijk in rouw heeft gedompeld, is onjuist.

In een verklaring aan Assahifa ontkende minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het buitenland, dat Marokko de hulp van de Algerijnse autoriteiten zou hebben geaccepteerd na de verwoestende aardbeving die het land op 8 september heeft getroffen.

Lees ook: Algerije betuigt solidariteit met Marokko na dodelijke aardbeving

Maandag beweerde het Algerijnse medium Mena Defense dat de Algerijnse autoriteiten noodhulp hadden bevolen om Marokko te helpen in de crisis veroorzaakt door de aardbeving in Al Haouz. Er zouden reddingsteams en partijen medische en voedselhulp zijn gemobiliseerd op de militaire luchthaven van Boufarik, waar "een of meerdere militaire vrachtvliegtuigen vanaf 20 uur vanavond zouden vertrekken".

Lees ook: Aardbeving Marokko: Algerije heropent luchtruim uit solidariteit

Op dit moment heeft Marokko alleen hulp geaccepteerd van vier landen: Spanje, Qatar, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. In een verklaring liet het ministerie van Binnenlandse Zaken weten dat naarmate de vooruitgang van de reddingsoperatie, een nieuwe evaluatie zou kunnen leiden tot het accepteren van hulpaanbiedingen van andere bevriende landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team