Zoeken

Baas Marokkaanse veiligheid ontvangt Belgische vice-premier

2 november 2023 - 21:19 - Marokko

©

Abdellatif Hammouchi, baas van de Marokkaanse veiligheid- en inlichtingendiensten (DGSN en DGST), heeft woensdag in Rabat gesprekken gevoerd met de Belgische vice-premier en minister van Justitie en het waarnemend hoofd van de Staatsveiligheid in België.

De gesprekken richtten zich volgens een verklaring van de Nationale veiligheidsdienst (DGSN), op de samenwerking tussen beide landen op het gebied van veiligheid en de mogelijkheden om deze te versterken en uit te breiden. Dit met als doel om gezamenlijk de groeiende uitdagingen en dreigingen van terrorisme en georganiseerde grensoverschrijdende misdaad aan te pakken.

Lees ook: Marokko benoemt nieuwe consuls in Nederland en België

Het bezoek benadrukt het engagement van de Marokkaanse veiligheidsdiensten om de internationale veiligheidssamenwerking te versterken en de uitwisseling van informatie en expertise te bevorderen, teneinde terroristische bedreigingen te neutraliseren en georganiseerde misdaadnetwerken te ontmantelen.

Lees ook: Frankrijk en België bovenaan lijst van landen die rogatoire opdrachten afgeven aan Marokko

Daarnaast werd de Belgische delegatie, onder leiding van vice-premier en minister van Justitie Paul Van Tigchelt, ook ontvangen door de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita. Hun ontmoeting benadrukte de uitstekende bilaterale banden tussen beide landen en hun gezamenlijke wil om een toekomstgericht partnerschap op te bouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team