Zoeken

VS erkennen Marokko als "sleutelspeler" in MENA-regio

4 maart 2024 - 09:00 - Marokko

©

De Verenigde Staten hebben Marokko geprezen voor zijn "centrale rol" in het bevorderen van vrede en stabiliteit in de regio Noord-Afrika en het Midden-Oosten (MENA).

In een artikel in de State Magazine, de elektronische publicatie van het Amerikaanse Department of State, wordt Marokko beschreven als een "sleutelspeler" in de strijd tegen terrorisme en het handhaven van de veiligheid in de regio.

Lees ook: Verenigde Staten prijzen Marokko opnieuw (rapport)

Het blad benadrukt de strategische samenwerking tussen Rabat en Washington, met name de jaarlijkse "African Lion"-manoeuvres, die de grootste militaire oefening in Afrika zijn. Deze oefeningen, die gezamenlijk door de Verenigde Staten en Marokko worden georganiseerd, brengen legers van verschillende Afrikaanse landen samen.

De geografische ligging van Marokko, als brug tussen Afrika en Europa, wordt ook genoemd als een belangrijke factor in zijn rol als "essentiële partner" van de Verenigde Staten in de strijd tegen terrorisme.

Lees ook: Verenigde Staten prijzen leiderschap Koning Mohammed VI

David Fischer, politiek adviseur op de Amerikaanse ambassade in Rabat, wordt in het artikel geciteerd: "U zult in Afrika geen land vinden dat zo’n stabiele en betrouwbare bondgenoot is als Marokko." Hij herinnert eraan dat Marokko het eerste land ter wereld was dat de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten erkende in 1777.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team