Zoeken

Illegaal gebouwde bar gesloopt in Harhora

23 december 2022 - 18:00 - Marokko

©

In Harhora bij Rabat is opnieuw een vastgoedschandaal aan het licht gekomen. De lokale autoriteiten hebben onlangs een bar in de stad gesloopt. De promotor wordt beschuldigd van de illegale bouw van een etablissement op openbaar domein, met de medeplichtigheid van een aantal plaatselijke ambtenaren.

De strijd tegen de illegale bouw in de prefectuur Skhirat-Temara gaat door. Na het uitbreken van een groot vastgoedschandaal leidden verschillende inspecties in de regio tot de ontdekking van meerdere schendingen van de stedenbouwkundige voorschriften, overtredingen en het ontbreken van een vergunning, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Nieuw vastgoedschandaal in Harhora

Dat is ook het geval van een bar die door een invloedrijk persoon in Harhora illegaal werd gebouwd op publiek domein, slechts op enkele meters van het hoofdkantoor van de gemeente. De eigenaar zou geprofiteerd hebben van de medeplichtigheid van plaatselijke ambtenaren, die zelfs aanwezig waren bij de opening van de bar.

Lees ook: Hoge ambtenaren uit hun villa’s in Harhora gezet

Op basis van inspectierapporten hebben de lokale autoriteiten besloten het gebouw te slopen. Ze treden nu sneller op tegen overtredingen, stellen rapporten op tegen de auteurs van illegale projecten en slopen alle panden die gebouwd zijn in strijd met de stedenbouwkundige regels, aldus dezelfde bron. Zo heeft een actie onder leiding van de burgemeester van het tweede district ook geleid tot de afbraak van een illegale constructie met drie bars, aldus de krant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team