Zoeken

Tickets WK 2022: parlementslid Safi ondervraagd door de politie

27 december 2022 - 14:00 - Marokko

©

RNI-parlementslid Mohamed El Hidaoui, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de illegale verkoop van tickets voor het WK 2022, is vrijdag door justitie ondervraagd.

Nadat de tuchtcommissie van zijn partij de zaak had onderzocht, gaf het parlementslid zich aan bij de rechterlijke macht, aldus Balarmane. Er wordt uitgelegd dat het parlementslid uit Safi op bevel van de openbare aanklager is gedagvaard een strafrechtelijk onderzoek bij het hof van beroep van Casablanca.

Lees ook: Marokkaans parlementslid verdacht van illegale verkoop WK-tickets

De naam van Mohammed El Hidaoui, voorzitter van de Safi Olympic Club, wordt genoemd in een opname die viraal is gegaan op de sociale media. Het parlementslid zou kaarten voor wedstrijden van het Marokkaans elftal hebben aangeboden voor bedragen tussen 800 en 1200 euro, hoewel de officiële prijs veel lager ligt.

Lees ook: Frankrijk weigerde onverkochte tickets voor halve finale aan Marokko af te staan

Het nationale bureau van zijn partij reageerde op de controverse en kondigde dringende disciplinaire maatregelen aan. "Als het waar is, zal dit gedrag het goede imago van onze nationale ploeg bezoedelen", verklaarde de partij hierover. De zaak werd als gevolg voorgelegd aan de tuchtcommissie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team