Zoeken

Marokkaans Kamerlid verdacht van internationale drugsmokkel

10 februari 2023 - 23:00 - Marokko

©

Een parlementslid van de Istiqlal-partij is verhoord in het kader van een onderzoek naar een poging tot internationale drugssmokkel die in april 2022 door de Marokkaanse douane werd verijdeld. Een bouwbedrijf probeerde toen cannabis in zeepkartons het land uit te smokkelen.

Het Kamerlid is eind vorige week verhoord door de gerechtelijke politie (BNPJ) in het kader van een onderzoek naar de inbeslagneming van 10 ton cannabis en 6 kg cocaïne die naar Europa vervoerd zou worden via de haven van Casablanca, bericht Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: Kamerlid gearresteerd met 400.000 dirham corruptiegeld

Op bevel van de procureur des Konings bij de rechtbank in Casablanca, organiseerde de BNPJ vrijdag op haar hoofdkwartier in Casablanca een confrontatie tussen de hoofdverdachte - de leider van de criminele organisatie die de naam van de politicus had genoemd - en het parlementslid. De hoofdverdachte stelde de naam van het Kamerlid te hebben genoemd om hem te dwingen in zijn voordeel op te treden en hem uit de gevangenis te helpen. Aan het einde van deze confrontatie werd het parlementslid vrijgelaten, terwijl de hoofdverdachte in detentie werd gehouden.

Lees ook: Kamerlid Marokko veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf

Vier zakenlieden zijn ook betrokken bij deze zaak. Een daarvan bekleedde een functie binnen de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). Een ander bezit een privé school in Rabat. De derde is de manager van een verhuurbedrijf, terwijl de vierde familiebanden heeft met een verantwoordelijke bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team