Zoeken

Marokko: gemeubileerde huurwoningen erg in trek

14 november 2020 - 21:00 - Economie

©

Volgens website Mubawab zijn gemeubileerde huurwoningen momenteel erg populair in Marokko. De online marktplaats voor woningen doet deze bevindingen op hun website. Het gaat met name om gestoffeerde woningen die voor een lange tijd worden verhuurd. Er is een toename van 6 procent. Ook gemeubileerde villa’s zijn enorm in trek. De website constateert een stijging van 3 procent.

Het afgelopen kwartaal zijn er meer mensen gaan huren dan het jaar daarvoor. De website ziet een stijging van 2 procent. Over het hele jaar genomen is er wel een afname van mensen die een huis zijn gaan huren.

Ook meldt Mubawab waar het goedkoop huren is in Marokko. Dat zijn de steden Khouribga en toeristenplaats Chefchaouen. In de grote steden Casablanca en Rabat zijn de duurste huurwoningen te vinden. Mocht je een villa willen huren, dan ben je het goedkoopst uit in Taroudant, Meknes en Al Hoceima.

Volgens de website zijn mensen nu vooral op zoek naar ruime en luxewoningen. Zo zoeken mensen naar appartementen met een terras of villa’s met zwembaden. Marokko kende aan het begin van de pandemie een strenge lockdown waar burgers verplicht thuis moeten zitten. De vraag lijkt hierdoor te zijn veranderd.

Bladna.nl