Zoeken

Proces Spanjaard die ziekenhuis in Rabat ramde uitgesteld

11 mei 2022 - 10:20 - Marokko

©

Het proces tegen de Spanjaard die met zijn auto de ingang van de spoedafdeling van het Sheikh Zaid-ziekenhuis in Rabat ramde, is uitgesteld tot 19 mei.

De man richte een enorme materiële schade aan door het ziekenhuis binnen te rijden. Hij bracht ook de veiligheid van het personeel en van patiënten in gevaar. De gerechtelijke politie van Rabat nam hem meteen in hechtenis en onderzocht waarom de 39-jarige man een dergelijke daad had gepleegd. Zeven maanden later, aan het einde van het onderzoek, werden de aanklachten gekwalificeerd, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Spanjaard rijdt met auto ziekenhuis binnen in Rabat

De dertiger werd gearresteerd voor poging tot moord met voorbedachten rade en moedwillige vernieling van openbare eigendommen, en moest voor het Hof van Beroep verschijnen, maar dit gebeurde niet. Zijn verdediging legt uit dat de man niet in staat is om terecht te staan omdat hij in april jongstleden geïnterneerd werd in het psychiatrisch ziekenhuis Ar-Razi in Salé voor behandeling.

Lees ook: Spanjaard die ziekenhuis Rabat binnenreed in de gevangenis

Volgens bronnen van het dagblad heeft de rechtbank van eerste aanleg in de Marokkaanse hoofdstad het proces tot 19 mei uitgesteld, om de Spanjaard, geboren in 1982 en vader van een kind, in staat te stellen de zitting bij te wonen nadat hij de nodige behandeling heeft ondergaan. Er hangt hem een zware straf boven het hoofd, aldus dezelfde bronnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team