Zoeken

25 jaar cel voor moord op politieagent in Agadir

12 oktober 2022 - 09:00 - Marokko

©

Twee verdachten die in mei werden aangeklaagd voor doodslag op een politieagent in Inezgane, zijn door de strafkamer in eerste aanleg van het hof van beroep van Agadir veroordeeld.

De zaak gaat terug tot mei dit jaar. Een politieagent greep in tijdens een verhitte ruzie tussen twee jongeren in Inezgane, bij Agadir. Hij werd toen hij met een mes gestoken door de hoofdverdachte en overleed aan zijn verwondingen. Beide verdachten sloegen op de vlucht. De twee verdachten werden in de loop van het onderzoek en op basis van getuigenverklaringen van enkele buurtbewoners gearresteerd, meldt het dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Inezgane: twee verdachten aangeklaagd voor moord op politieman

Beide verdachten werden voorgeleid bij de procureur des Konings van het Hof van Beroep in Agadir en aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. De onderzoeksrechter heeft ze in voorlopige hechtenis genomen. De aanklacht tegen de hoofdverdachte werd na afloop van het onderzoek gewijzigd in onvrijwillige doodslag. Hierdoor werd hij veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 25 jaar en een boete van 400.000 dirham. De tweede verdachte kreeg vrijspraak.

Lees ook: Agent zwaar gewond na aanval door verwarde man in Taghazout

De overleden politieagent werd postuum bevorderd als erkenning voor zijn "grote professionalisme en immense toewijding". "De overledene handelde belangeloos toen hij tussenbeide kwam om een gewelddadige steekpartij tussen twee mensen te voorkomen," aldus de nationale veiligheidsdienst DGSN in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team