Zoeken

Vader Brahim Saadoun doet oproep aan Marokkaanse regering

28 juni 2022 - 15:40 - Marokko

©

Taher, de vader van Brahim Saadoun, de jonge Marokkaan die in de Donbass ter dood werd veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij het Oekraïense leger, heeft de Marokkaanse regering opgeroepen in te grijpen "om zijn zoon te redden".

Brahim Saadoun werd op 9 juni samen met twee Britten door het Hooggerechtshof van de zogenaamde "Republiek Donetsk" ter dood veroordeeld wegens "deelname aan de gevechten in Oekraïne als huurlingen". Nadat eerst de zus van de 21-jarige Marokkaanse student een internationale oproep deed met de vraag om haar broer te redden, doet de vader van de jongeman nu beroep op de Marokkaanse regering.

Lees ook: Noodkreet zus Brahim Saadoun aan internationale gemeenschap

Taher Saadoun vroeg tijdens een persconferentie op maandag 27 juni aan de Marokkaanse autoriteiten om in te grijpen "om zijn zoon te redden," meldt Hespress. Hij hoopt dat er een sterke mobilisatie zal worden georganiseerd om de executie van Brahim te voorkomen en merkte op dat Marokko een aantal maanden geleden een berg heeft verzet om Rayan te redden, het 5-jarige jongetje, dat na een ongelukkige val vastzat in een diepe put met een diameter van 45 cm.

Tijdens de ontmoeting met de pers sprak Taher Saadoun ook over het geloof van zijn zoon. "Hij ontkende dat hij moslim is en zei dat hij een trans-religieus persoon was, maar hij deed dat uit angst om beschuldigd te worden van loyaliteit aan Daesh. Hij vreesde ervoor dat zijn woorden in andere talen zouden worden vertaald en verkeerd geïnterpreteerd zouden worden, om hem vervolgens te beschuldigen van banden met Daesh en islamitische terreurgroepen", legde hij uit.

Lees ook: Oproep aan Poetin om doodvonnis tegen Marokkaan niet uit te voeren

In tegenstelling tot wat sommige beelden op sociale media suggereren, is Brahim evenmin een aanhanger van het "Zionisme" noch lid van "Satanistische" groepen, verzekerde de vader van de student, erop wijzend dat het Facebook-account van zijn zoon werd "gehackt" net na zijn gevangenneming in Marioepol afgelopen april.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team