Zoeken

Inezgane: twee verdachten aangeklaagd voor moord op politieman

8 mei 2022 - 17:40 - Marokko

©

De rechtbank van Agadir heeft vrijdag twee mensen in staat van beschuldiging gesteld voor hun vermeende betrokkenheid bij de dood van een politieman in Inezgane. Bewoners waren diep getroffen door het incident en riepen op tot verscherpte veiligheids- en gezondheidsdiensten in volksbuurten.

Het slachtoffer was een politieman die in Marrakech werkte en op weg was om zijn familie te bezoeken. Toen hij tussenbeide kwam in een burenruzie, werd hij in zijn nek gestoken en overleed later in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen.

Lees ook: Marokko: 20 jaar celstraf voor aanrijden agent

De hoofdverdachte van de fatale steekpartij werd door de veiligheidsdiensten gearresteerd en in hechtenis genomen. De tweede verdachte die bij de woordenwisseling betrokken was, vluchtte na de steekpartij weg. Hij werd iets later gearresteerd. Beide verdachten werden voorgeleid aan de openbare aanklager bij het Hof van Beroep van Agadir.

Lees ook: Agent zwaar gewond na aanval door verwarde man in Taghazout

Bij de begrafenis van de jonge politieman klaagden buurtbewoners over de desorganisatie van de gemeentelijke hulpdiensten die zich over het slachtoffer moesten bekommeren. Ze riepen ook op tot meer veiligheidsmaatregelen, vooral in volksbuurten, om drugshandel en misdaad te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team