Zoeken

Nieuw Marokkaans restaurant Walili in Dworp

30 maart 2022 - 15:40 - Wereld

©

De ervaren restaurateur Rachid uit Ruisbroek opende twee maanden geleden het Marokkaanse restaurant Walili in het centrum van Dworp in België. Je kan er lekker eten en een avondje Marokkaanse sfeer en gezelligheid opsnuiven.

Restaurant Walili is gevestigd in een voormalige bank en het interieur is zeer neutraal gehouden, maar de gerechten zoals de kippastilla met amandelen, de Marokkaanse mezze, de lamstajine met gekonfijte citroen en olijven en de kiptajine met pruimen, zorgen dan weer wel meteen voor een authentieke Marokko-ervaring. "Ik doe er alles aan om de klanten de Marokkaanse keuken te laten proeven. Ik bestel mijn kruiden in Marokko bij een specialist die ze ter plaatse maalt. Dat is belangrijk want die kwaliteit kan je hier gewoon niet vinden", zegt Rachid aan Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Vader en zoon openen Marokkaans-Nederlands restaurant in Dordrecht

Rachid opende Walili twee maanden geleden, maar hij is niet aan zijn eerste proefstuk toe. Tien jaar geleden opende hij een gelijknamige zaak in Aalst. "Daar dacht ik na enkele weken dat ik failliet ging. Er kwam geen volk. Tot de eerste klanten gelukkig aan hun vrienden en familie vertelden hoe lekker het was. In Aalst was er geen Marokkaans restaurant. En dus moesten ze de keuken nog helemaal ontdekken. Hier in Dworp is dat al helemaal anders. Het is al heel druk en ik hoor alleen maar positieve reacties. De reden om hier iets te openen is heel eenvoudig. Ik woon in Ruisbroek met mijn gezin en opende eerder al een restaurant in Affligem. Dat heb ik nu gesloten om dichterbij huis te kunnen werken", vertelt Rachid.

Lees ook: Marokkaan verwezenlijkt zijn ’American dream’ in de VS

Walili is volgens hem zeker een meerwaarde voor Dworp en omgeving. Daar zijn al voldoende Griekse, Italiaanse en Aziatische restaurants te vinden. Voortaan kan je er ook een avondje Marokkaanse sfeer en gezelligheid proeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team