Zoeken

Marokkaans restaurant Anaïs geeft kans aan mensen met een handicap

2 december 2020 - 18:20 - Marokko

©

Mensen met een handicap zijn vaak het voorwerp van spot en worden geconfronteerd met onrechtvaardigheid en uitsluiting op de arbeidsmarkt. Daarom heeft de Marokkaanse Vereniging voor de integratie van mensen met een verstandelijke handicap (Anaïs), besloten om hen te huldigen door de creatie van tewerkstelling voor deze doelgroep in haar eerste inclusieve restaurant, dat opengaat op donderdag 3 december ter gelegenheid van de Internationale dag voor personen met een handicap.

"Le coin Anaïs" is een fastfoodrestaurant van 80 m2 in Bouskoura, meldt MAP. Ze bieden innovatieve oplossingen voor het probleem van de uitsluiting van jongeren met een verstandelijke handicap op de arbeidsmarkt.

Dit eerste restaurant voor mensen met een handicap biedt patisserieproducten aan die worden gemaakt in de opleidingsateliers van de vereniging en huisgemaakte maaltijden, gecertificeerd door "Buvette du Maroc".

Het initiatief heeft ook tot doel om het bewustzijn met betrekking tot een passende professionele integratie van deze mensen te bevorderen. Het wil zowel werken aan de bekwaamheid als aan de vaardigheden en mogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking, aldus het persbericht van de vereniging. Het is ook bedoeld om duidelijk te maken dat deze mensen door langdurige training hun baan kunnen verzekeren en voldoen aan dezelfde voorschriften die in alle andere fastfoodrestaurants worden verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team