Zoeken

Zahia vormt restaurant in Mechelen om tot ‘Delicatessenboetiek’

13 juni 2021 - 16:00 - Wereld

©

De 45-jarige Zahia Belkhiri heeft haar Marokkaans restaurant op de Steenweg 12 in Mechelen, getransformeerd tot een Delicatessenboetiek voor meeneemmaaltijden. De alleenstaande moeder van drie wil ook zo meer tijd vrijmaken voor haar gezin.

De Marokkaans-Belgische onderneemster Zahia Belkhiri runde gedurende zes jaar het restaurant ’Zahia’s Cuisine’ op de Steenweg in Mechelen, maar ze toverde de zaak recent om naar een winkel voor delicatessen. "Ik ben overgestapt op het concept afhaal. Mijn grote passie is koken en als traiteur kan ik nog meer mijn ding doen. Ik ga voor een wereldkeuken", vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Marokkaans-Franse YouTuber scoort hit met webserie

Zo biedt Zahia bijvoorbeeld Belgische klassiekers aan zoals stoofvlees, maar ook een Thaise wok met scampi en kip of een Marokkaans slaatje met couscous. "De prijzen voor gerechten variëren van 15 tot 25 euro per kilogram. Je kunt bij mij ook terecht voor hapjes en desserten. Ik leef me helemaal uit", zegt Zahia.

Lees ook: Eindhovense Mohamed maakt samen met zijn dochter kookvideo’s

Het leven tijdens de coronatijd was de aanleiding om iets nieuws te proberen. "Ik ben een alleenstaande moeder met drie kinderen. Ik heb twee dochters van 13 en 19 jaar en een zoon die net 22 is geworden. Door de coronacrisis heb ik meer tijd met hen doorgebracht. In het restaurant was ik altijd heel hard aan het werken, want ik stond zelf achter de kookpotten. Het waren ook lange dagen. Daardoor mis je heel wat in je gezinsleven en ik wil er meer tijd voor maken", legt ze uit. Zahia gaat nu vooral overdag werken in haar Delicatessenboetiek. "Toen ik aan het renoveren was, wandelde hier een vriend binnen. Hij zei dat het interieur hem deed denken aan een boetiek en kwam op het idee om de zaak zo te noemen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team