Zoeken

Vaccinatiepas niet verplicht voor kinderen die Marokko binnenkomen

4 februari 2022 - 12:20 - Marokko

©

Volgens een nieuw besluit van de Marokkaanse regering hoeven kinderen tussen 6 en 18 jaar die uit het buitenland komen, geen vaccinatiebewijs te tonen. Voor binnenkomst in het land is wel een PCR-test vereist.

De beslissing van de regering om van elke reiziger een geldig vaccinatiebewijs met PCR-test te eisen dat niet ouder is dan 48 uur bij aankomst in Marokko, geldt volgens minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid niet voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Lees ook: Marokko: dit zijn de voorwaarden voor toegang

"Kinderen tussen 0 en 6 jaar vallen niet onder de vaccinatie en de PCR-test is voor hen niet vereist. Anderzijds moeten kinderen tussen 6 en 18 jaar alleen een gezondheidspaspoort overleggen zonder vaccinatieverplichting," legde hij uit, erop wijzend dat vaccinatie voor deze categorie in verschillende landen niet wordt aanbevolen.

Lees ook: Marokko: zeegrenzen blijven gesloten tot 7 februari

De maatregel is echter niet van toepassing op Marokkaanse kinderen tussen 12 en 18 jaar die het land wensen te verlaten. Zij moeten verplicht worden gevaccineerd als zij naar het buitenland willen reizen, verklaarde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team