Zoeken

Oproep om uitwisseling belastinggegevens Marokkaanse diaspora te stoppen

18 december 2023 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse Organisatie voor Democratisch Werk (OMT) heeft forse kritiek geuit op het overheidsbeleid met betrekking tot Marokkanen die in het buitenland wonen.

De organisatie beschuldigt de overheid van een oppervlakkige en sporadische benadering, vooral merkbaar tijdens de ontvangst van de Marokkaanse diaspora in de zomer. Volgens een verklaring van de OMT ontbreekt het aan betrokkenheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken bij de behandeling van zaken die de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland aangaan, in tegenstelling tot eerdere regeringspraktijken. De organisatie benadrukt het ontbreken van een specifiek ministerie dat zich vroeger bezighield met zaken betreffende Marokkanen in het buitenland.

Lees ook: Wereld-Marokkanen: wetgeving voor uitwisseling bankgegevens nog lang niet rond

In zijn pleidooi refereert de OMT aan de richtlijnen die Koning Mohammed VI heeft gegeven tijdens de 69ste verjaardag van de Revolutie van de Koning en het Volk. Deze richtlijnen benadrukken het belang van het waarborgen van de belangen van Marokkanen in het buitenland en van het garanderen van hun vertegenwoordiging in nationale instellingen.

De OMT roept ook op tot onmiddellijke actie om Marokkanen te helpen die vastzitten bij de grensovergang van Rafah in Gaza. Verder eist de organisatie de annulering van een multilaterale overeenkomst, gesloten in 2019, over de automatische uitwisseling van fiscale informatie.

Lees ook: Wetsvoorstel voor uitwisseling fiscale gegevens Marokkaanse diaspora uitgesteld

Deze oproepen komen aan de vooravond van de Internationale Migrantendag (op maandag 18 december), en betreffen ongeveer 5 miljoen Marokkanen die in bijna 100 landen wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team