Zoeken

Kleine Salma overleden na medische fout in M’diq

12 maart 2023 - 18:00 - Marokko

©

De 8-jarige Salma Yassini overleed na een routine operatie in het Mohamed VI-ziekenhuis in de stad M’diq. De nachtmerrie van haar familie begon toen Salma na de operatieve verwijdering van haar amandelen, op 21 december in coma raakte. Ze verloor ook haar gehoor en zicht.

Het meisje werd overgebracht naar het regionale ziekenhuis van Tetouan, waar gespecialiseerde artsen ontdekten dat zij aan een motorische verlamming leed. In een poging haar leven te redden, onderging het meisje een intensieve verzorging van 80 dagen, maar het mocht niet baten. Salma overleed op 8 maart.

Lees ook: Meisje in coma na medische fout in M’Diq

De vader van Salma denkt dat zijn dochter al dood was toen haar lichaam naar het ziekenhuis in Tetouan werd overgebracht. Artsen hebben alles geprobeerd om haar te reanimeren, maar zonder succes. Salma was volledig verlamd, zowel geestelijk als lichamelijk.

Lees ook: Arts in Nador moet 10 miljoen dirham betalen na foute besnijdenis

De ouders van Salma riepen in de Marokkaanse media om aandacht voor de complicaties die hun dochter had opgelopen. Dit veroorzaakte een zodanige mediagekte, dat minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid een onderzoek heeft bevolen naar het Mohamed VI ziekenhuis. Er is vooralsnog geen rapport opgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team