Zoeken

Tunesische ondernemers trekken naar Marokko

2 november 2021 - 15:40 - Economie

©

Tunesische bedrijven trekken steeds meer naar Marokko om hun markten te diversifiëren. Ze zijn van mening dat het koninkrijk betere voorwaarden voor groei biedt.

Tunesische ondernemers lijken hun zinnen te hebben gezet op Marokko om hun bedrijven verder te ontwikkelen. Deze trend bevestigt zich steeds meer, zeggen een aantal Marokkaanse zakenlieden die opmerken dat Tunesische ondernemers op zoek zijn naar groeimogelijkheden in Marokko. "Degenen die reeds op de Marokkaanse markt aanwezig zijn willen er hun activiteiten verder ontwikkelen en andere Tunesische ondernemers, die met name in de textielsector en in de sector van openbare werken actief zijn, overwegen eveneens om zich in Marokko en in het bijzonder in Casablanca te vestigen", schrijft Les Inspirations Éco.

Lees ook: Marokkaans veldhospitaal in Tunesië ontvangt eerste patiënten

Volgens de krant zet het gunstige ondernemingsklimaat in Marokko, dat onder meer te danken is aan de politieke stabiliteit, Tunesische ondernemers ertoe hun land te verlaten, waar de economische en financiële situatie volgens de Centrale Bank van Tunesië zorgwekkend is.

Lees ook: Egyptische groep investeert 500 miljoen dollar in Agadir

"Bovendien trachten deze bedrijven ook een grotere markt te veroveren dan de binnenlandse Tunesische markt. Hun aanwezigheid in Marokko stelt hen in staat om dicht bij hun lokale markt te zijn, maar ook dicht bij de Europese markt", aldus de krant, die eraan toevoegt dat Tunesische ondernemers op zoek zijn naar complementariteit tussen de Marokkaanse en Tunesische markten.

Bladna.nl