Zoeken

Marokkaans veldhospitaal in Tunesië ontvangt eerste patiënten

29 juli 2021 - 15:40 - Wereld

©

De oprichting van een veldhospitaal door Marokko in Tunesië, waar de epidemiologische situatie zeer verontrustend is, is afgerond.

Beelden van het veldhospitaal werden volgens H24 op sociale media gedeeld. Het veldhospitaal werd in de stad Manouba bij Tunis opgericht en moet helpen de druk te verlichten op ziekenhuizen in de regio.

Het veldhospitaal zal uitsluitend worden gebruikt om covid-patiënten te verzorgen, aldus het presidentschap van Tunesië op Facebook.

Lees ook: Marokkaanse vliegtuigen met medische noodhulp aangekomen in Tunesië

Het Tunesisch persagentschap bericht tevens dat de leider van het Marokkaans medisch team, Abdelkader Nachit, samen met vijftien technici toezicht heeft gehouden op de oprichting en uitrusting van het veldhospitaal met moderne medisch materiaal.

Koning Mohammed VI had op dinsdag 13 juli besloten om een medische noodhulp naar Tunesië te sturen vanwege de uitzonderlijk snelle verspreiding van het coronavirus in het land. De Royal Armed Forces vervoerden daarop onder meer twee complete en autonome reanimatie-units, 100 ademhalingsapparaten en twee zuurstofgeneratoren

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team