Zoeken

Tunesische fortuinen vluchten naar Marokko

15 januari 2022 - 15:00 - Wereld

©

Als gevolg van het gespannen sociaal-politieke en economische klimaat, hebben veel van de rijkste Tunesische families ervoor gekozen in het buitenland te gaan wonen. Hun voorkeursbestemmingen zijn Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten en Frankrijk.

De gezinnen vertrokken op zoek naar een betere omgeving voor hun kinderen en vestigden zich in Marokko, Dubai of Frankrijk, meldt Tunisie Numérique. Voorlopig beheren ze hun zaken vanuit deze landen, maar zij zullen worden gedwongen om hun bezittingen te verkopen of hun bedrijven op te geven, daar de Tunesische regering dreigt met de onteigening van hun bezittingen en hen ervan beschuldigt het geld van het volk te hebben gestolen.

Lees ook: Vrijhandelsakkoorden: Marokko oefent druk uit op Tunesië en Turkije

Indien het zo ver komt, hebben deze zakenlieden geen andere optie dan zich permanent te vestigen in hun nieuwe landen van verblijf. Dit zou een zware klap betekenen voor de Tunesische economie en voor de duizenden werknemers die in de kou dreigen te komen staan.

Lees ook: Ruim 2000 investeerders verlaten Tunesië voor Marokko

Tunesië is sinds 25 juli in de greep van een acute politieke crisis. Op die datum heeft Kaïs Saïed een reeks uitzonderlijke maatregelen genomen, waaronder de schorsing van de werkzaamheden van het parlement en de opheffing van de onschendbaarheid van de afgevaardigden. Sindsdien worden er in het land anti-Kaïs Saïed demonstraties georganiseerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team