Zoeken

Trilaterale overeenkomst Marokko-VAE-Israël in de maak

13 juni 2022 - 12:20 - Economie

©

Gedurende zijn bezoek aan Rabat op donderdag 9 juni 2022, verklaarde de minister van Economie van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Abdullah bin Touq Al Marri, dat een trilaterale overeenkomst om de handel tussen Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten en Israël te versterken, momenteel wordt besproken met Marokkaanse overheidsfunctionarissen.

In een verklaring aan Reuters kondigde Abdullah bin Touq Al Marri aan dat de Verenigde Arabische Emiraten besprekingen voeren over een trilaterale overeenkomst met Marokko en Israël, om de handel tussen de drie landen te intensiveren.

Lees ook: Israël rekent op Marokko om betrekkingen met Saoedi-Arabië te normaliseren

"Dit zal grote kansen bieden aan investeerders en bedrijven," aldus de bewindsman. De uitbreiding van de handel met Marokko is een prioriteit voor Abu Dhabi. Abdullah bin Touq Al Marri zei dat de Verenigde Arabische Emiraten de handel met Marokko willen intensiveren en het handelsvolume willen verhogen van 800 miljoen dollar in 2021 tot 7 miljard dollar binnen 10 jaar. De transittijd voor containers tussen de twee landen zal worden teruggebracht van de huidige 40 dagen tot slechts 7 dagen.

Lees ook: Militaire luchtbrug tussen de VAE en Marokko?

Vrijdag bezocht de Emirati minister de haven Tanger Med, waar hij de inwijdingsceremonie van het nieuwe logistieke centrum van Emirates Automotive Logistics, een dochteronderneming van de gigant Sharaf Group uit de Emiraten, in de Tanger Automotive City heeft bijgewoond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team