Zoeken

Marokko: regering bespreekt handelsovereenkomst met Israël

17 maart 2022 - 15:20 - Economie

©

Het kabinet komt donderdag bijeen voor een raadszitting om verschillende ontwerpdecreten maar ook om de tussen Marokko en Israël ondertekende handels- en investeringsovereenkomst te bespreken.

Zij zal haar werkzaamheden beginnen met presentaties over de situatie van de Marokkaanse export in 2021 en 2022, die zullen worden toegelicht door de ministers van Landbouw en Zeevisserij, Economie en Financiën en Industrie en Handel, aldus een persbericht van het kabinet van de premier.

Lees ook: Royal Air Maroc wil 500.000 Israëliërs vervoeren tegen 2027

Vervolgens zal de Raad het tussen Marokko en Israël ondertekende handels- en investeringspartnerschap bespreken. Met deze overeenkomst moet het jaarlijkse handelsvolume tussen beide landen toenemen van de huidige 130 miljoen dollar tot 500 miljoen dollar, aldus de verklaring.

Lees ook: Israël geeft Marokkaanse docenten toestemming om les te geven aan Palestijnse universiteiten

Het is ook de bedoeling dat er in de sectoren lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, levensmiddelen, textiel en farmaceutische industrie gekwalificeerde industriezones worden gecreëerd. De Raad zal zich vervolgens buigen over drie decreten, waarvan er twee handelen over sociale bescherming en het derde over de tariefafrekening voor gemeenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team