Zoeken

Hakim Ziyech op weg naar een gouden ballingschap in Saoedi-Arabië?

8 juni 2023 - 17:00 - Sport

©

Hakim Ziyech zou in onderhandeling zijn met het Saoedische ministerie van Sport voor een mogelijke transfer tijdens de zomerstop. Volgens sportjournalist Rudy Galetti, die deze discussies op de voet volgt, zou er binnenkort een aanbod van een Saoedische club kunnen worden aangekondigd.

"Een nieuwe vergadering is gepland voor volgende week om het voorstel meer in detail te bespreken," tweette de expert deze week.

Lees ook: Chelsea stuurt Hakim Ziyech weg

Ziyech’s vertrek bij Chelsea deze zomer staat vast, maar de Londense club heeft moeite om een koper te vinden die bereid is om aan zijn financiële eisen te voldoen. De club zou de transferprijs voor de Marokkaanse international hebben vastgesteld op 37 miljoen Britse pond, een bedrag dat, gecombineerd met de salariseisen van Ziyech, de transactie moeilijk maakt. Ondanks de interesse van veel Europese clubs voor de aanvallende middenvelder, zou Chelsea in een impasse kunnen komen.

De Franse topclub PSG was recentelijk in een goede positie om Ziyech te verwelkomen. Maar een transferpoging tijdens de winterstop mislukte vanwege administratieve problemen. Een vertrek van de Atlas Leeuw naar Saoedi-Arabië zou voor velen een verrassing zijn. Waarnemers denken dat de speler nog niet klaar is om zich bij de cohort van wereldberoemde voetballers te voegen die ervoor kiezen om hun carrière te beëindigen in extreem rijke Golfstaten zoals Qatar en Saoedi-Arabië.

Lees ook: Chelsea wil Ziyech weg en verlaagt vraagprijs

Dit nieuws komt na de schokkende aankondiging van de transfer van Karim Benzema naar de Saoedische club Al Ittihad, met een contract van drie jaar geschat op 200 miljoen euro per jaar. Vóór Benzema had Cristiano Ronaldo een vergelijkbaar contract getekend met de Saoedische club Al Nasser in december 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team