Zoeken

Touroperator Sangho, gespecialiseerd in Marokko, stopt activiteiten

27 februari 2022 - 12:20 - Economie

©

Touroperator Sangho, die gespecialiseerd is in reizen naar Marokko en Tunesië, kampt met ernstige financiële problemen en heeft daarom besloten om zijn activiteiten stop te zetten.

Net zoals een groot aantal reisagentschappen, is Sangho hard geraakt door de Covid-19 gezondheidscrisis en de sluiting van de luchtgrenzen.

Lees ook: Meerderheid reisbureaus in Marokko failliet

Volgens een register van Atout France van touroperatoren heeft Sangho sinds 31 januari 2022 geen financiële garantie meer en is het sinds 3 februari niet meer bevoegd om het beroep van reisorganisator uit te oefenen, meldt L’Écho touristique. Als gevolg hiervan heeft de oprichter van de groep, Hosni Djemmali, geen andere keuze gehad dan zijn reis-activiteiten op te schorten.

Lees ook: Heropening grenzen: reisbureaus vrezen besluit van korte duur

De groep ervaart ook moeilijkheden om zijn hotels te heropenen. "Onze hotels zijn al twee jaar gesloten. Gesloten vestigingen hebben is een ramp, vooral als ze dicht bij zee liggen. We moeten belangrijke renovatiewerken uitvoeren", aldus Djemmali. Sangho Marrakech zal pas in 2024 terug open kunnen. De driesterrenhotels van de groep in Tunesië zullen ook worden opgeknapt en naar verwachting in de loop van 2023 heropenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team