Zoeken

Auto-toeleveranciers verlaten Oekraïne voor Marokko

10 april 2022 - 17:40 - Economie

©

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne verplaatsen verschillende toeleveranciers van de automobielindustrie hun activiteiten naar het buitenland, met name naar Marokko.

Dat is bijvoorbeeld het geval voor Aptiv, een Iers bedrijf dat gespecialiseerd is in elektrische onderdelen en autokabels. Het bedrijf heeft besloten zijn activiteiten van Oekraïne naar Marokko te verplaatsen. De toeleverancier is al meer dan twee decennia in Marokko aanwezig en beschikt over verschillende productie-eenheden in Tanger, Kenitra en Meknes.

Lees ook: Kledingbedrijven verhuizen van China naar Marokko

Het bedrijf is begonnen met de bouw van een nieuwe bedradingsfabriek in Oujda, voor een totale investering van bijna 400 miljoen dirham. De faciliteit, waarvan de eerste fase in juni aanstaande zal worden voltooid, strekt zich uit over een oppervlakte van 8 hectare en is goed voor 3500 directe arbeidsplaatsen.

Lees ook: Renault verhuist deel Roemeense productie naar Marokko

Naast Aptiv wil ook de Japanse fabrikant van elektrische bedradingen en optische vezelkabels, Sumitomo, zijn productie naar Marokko overbrengen. "Dit proces zal een zestal weken duren, waardoor sommige autofabrikanten gedurende die periode een tekort aan onderdelen zullen hebben", aldus AP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team