Zoeken

Meerderheid reisbureaus in Marokko failliet

2 september 2021 - 11:20 - Economie

©

De coronapandemie heeft geleid tot de sluiting van 80% van de reisbureaus in Marokko. Khalid Benazzouz, de voorzitter van de Regionale Vereniging van Reisbureaus van Casablanca-Settat (ARAVCS), vraagt de regering om de sector te redden.

"Van de reisbureaus in Marokko is inmiddels zo’n 80% gesloten. De overige 20% sleutelen aan een betere toekomst," vertelt Khalid Benazzouz aan de website Le360. Ondanks de openstelling van de grenzen en het herstel van de toeristische activiteiten, hebben touroperators het moeilijk om een goede omzet te realiseren. Volgens de voorzitter van de Regionale Vereniging van Reisbureaus van Casablanca-Settat (ARAVCS), hebben de meeste touroperators dit jaar nog geen 1% van de omzet in 2019 kunnen behalen.

Lees ook: Binnenlands toerisme: Marokkanen mijden hotels

"Binnenlandse toeristen boeken hun verblijf door rechtstreeks contact op te nemen met hotels. Hetzelfde geldt voor buitenlandse toeristen die vliegtickets kopen op online boekingsplatforms," legt Khalid Benazzouz uit. Hij schreef daarom een brief aan de nieuwe voorzitter van de Marokkaanse dienst voor toerisme (CNT), Hamid Bentahar, waarin hij hem vraagt om de stem van de ARAVCS te laten horen aan de regering, door op te komen voor de grieven van de touroperators in Casablanca.

Lees ook: Toerisme: ondernemers doen noodoproep aan Koning Mohammed VI

De grieven kunnen in vijf essentiële punten worden samengevat: het behoud van de toelagen van het Comité voor monitoring van de economie (CVE) via het sociale zekerheidsfonds CNSS, ten behoeve van de werknemers van reisbureaus tot eind 2022; een geplafonneerde subsidie voor bedrijven op basis van de in 2019 opgemaakte balans, naar voorbeeld van wat in Frankrijk van toepassing was; uitstel voor de terugbetaling van kredieten van werknemers en bedrijven tot december 2022; een vrijstelling van de belastingen; en ten slotte de noodzaak om de coronapandemie aan te merken als natuurramp.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team