Zoeken

Toerisme: coronacrisis dompelt Essaouira onder in wanhoop

24 januari 2022 - 19:00 - Marokko

©

Zoals veel Marokkaanse toeristische steden, lijdt ook Essaouira enorm onder de gevolgen van de coronacrisis. Hotels en restaurants zijn failliet gegaan en de toeristische professionals en hun werknemers zijn wanhopig.

Het voortduren van de crisis als gevolg van de verspreiding van de Omikronvariant is de oorzaak van de recente sanitaire beperkingen en heeft de toeristische actoren in een complete onzekerheid gestort. Sommige restauranthouders hebben hun activiteiten stopgezet, terwijl anderen nog hopen op de overheidssteun die door de regering werd aangekondigd, meldt L’Opinion.

Lees ook: Essaouira rekent op de massale komst Israëlische toeristen

Op sociale media schreeuwen winkeliers, restauranthouders, hoteliers, ambachtslieden en kunstenaars om hulp en roepen de autoriteiten op om zo snel mogelijk op te treden om de uitdoving van de sector in de stad te voorkomen. Zo kun je lezen: "De restaurants zijn stervende, help ons en deel", of "Met alle goede wil van de wereld, de realiteit haalt ons in". Erger nog, "Hoe kan ik de huur betalen?", of "Hoe moet ik nu mijn gezin voeden?"

De meeste toerismeprofessionals zeggen dat de laatste beperkingen hebben geleid tot de annulering van veel boekingen, wat een genadeklap heeft toegebracht aan hun zakencijfers. Mohammed Saouti, de voorzitter van de branchevereniging van de hotelindustrie (ARIH), zegt van zijn kant dat er nog steeds geen sprake is van een "daadwerkelijk herstel in de hotelsector, noch van enig ander herstel".

Lees ook: Binnenlands toerisme: Marokkanen mijden hotels

Hij voegt eraan toe dat ze als hoteliers "nauwelijks adem begonnen te halen, toen er weer beperkingen kwamen zoals de aankondiging van de schorsing van vluchten met bepaalde landen, de invoering van de vaccinatiepas en de annulering van de organisatie van de de Algemene Vergadering van de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO), die in Marrakech zou plaatsvinden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team