Zoeken

Essaouira rekent op de massale komst Israëlische toeristen

14 mei 2021 - 12:00 - Marokko

©

De stad Essaouira, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is nog aan het bekomen van de gevolgen van de corona-pandemie en heeft haar programma bijgesteld om voordeel te halen uit het komende zomerseizoen. Maar de uitvoering van dit herstelplan is afhankelijk van de heropening van de grenzen, die ook de massale komst van Israëlische toeristen zal inhouden.

Essaouira heeft haar prestaties in het verleden te danken aan Franse, Belgische, Duitse, Nederlandse, Canadese, Amerikaanse en Spaanse toeristen. Dit jaar hoopt de stad op de komst van nationale toeristen, met name dankzij de inzet van de campagne "Ntlaqaw F bladna", maar ze rekent ook op buitenlandse toeristen, voornamelijk uit Israël.

De rechtstreekse luchtverbinding tussen Marokko en Israël zou vóór juni operationeel moeten zijn, als gevolg van de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen. Voor de havenstad Essaouira betekent deze aan Israëlische toeristen geboden mogelijkheid, een grote kans op verschillende gebieden.

De stad Essaouira, waar in het verleden honderden joodse families woonden, heeft een joodse wijk genaamd Mellah en beschikt over een joods museum genaamd "Bayt Dakira", dat het rijke joods-Marokkaanse erfgoed tentoonstelt dat door de eeuwen heen bewaard is gebleven.

Naast een enorm aanbod voor logies, variërend van riads in de medina tot 5-sterrenhotels, viert Essaouira, dat aan zee is gelegen, de Hiloula van Haïm Pinto, een groot evenement voor de Joodse gemeenschap. Dit evenement trekt elk jaar enkele honderden pelgrims uit de hele wereld die hun eer komen betuigen bij het graf van deze voormalige rabbijn van de stad die in 1945 overleed. De joodse legende is ter aarde besteld op de oude joodse begraafplaats van Essaouira.

De professionals uit de toeristische sector zijn het er unaniem over eens dat de opening van de grenzen en het versoepelen van de coronamaatregelen, de historische stad in staat zou kunnen stellen haar toerisme nieuw leven in te blazen. In de sector kondigen de actoren aan een sanitair veiligheidsapparaat in te zetten tegen corona. Dit label, "Welcome Safely" genaamd, zal worden toegekend aan toeristische ondernemingen die voldoen aan de sanitaire vereisten.

Van januari tot december 2019 registreerde de regio maar liefst 235.743 toeristische aankomsten en in totaal 556.904 overnachtingen. Door de sluiting van de grenzen vanaf maart 2020 is de stad dus verstoken van haar belangrijkste bezoekers. De toeristische activiteit is sinds dat jaar drastisch teruggelopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team