Zoeken

Toerisme: hier de details van de overheidssteun.

20 februari 2022 - 12:20 - Marokko

©

Volgens het Marokkaanse ministerie van Toerisme wordt 2 miljard euro uitgetrokken voor steun aan de toeristische sector, die zwaar getroffen is door de gezondheidscrisis. De details van de overheidssubsidie die deel uitmaakt van het crisisplan om toeristische ondernemers die in nood verkeren te steunen, werden eerder deze week bekend gemaakt.

De regering heeft onder meer besloten de betaling van een maandelijkse toelage van 2000 dirham tot maart 2022 te verlengen en de aan de CNSS verschuldigde vergoedingen met zes maanden uit te stellen. Daarnaast zijn er drie maatregelen genomen om de sector te ondersteunen.

Lees ook: "Aji" en "We are Open" om bestemming Marokko te promoten

In de eerste plaats zal de staat zich inzetten voor de opwaardering van de logiesverstrekkende bedrijven, door hun maximaal 10% van hun omzet te verlenen. Hiermee wordt beoogd hen financiële steun te verlenen om zich voor te bereiden op een snelle hervatting van de activiteiten.

Ten tweede zal een moratorium op bankleningen worden verleend aan erkende reisbureaus en restaurants, maar ook aan toeristische vervoersbedrijven. Volgens het ministerie van Toerisme is deze tweede maatregel bedoeld om noodlijdende toeristische ondernemingen te verlichten, zodat zij hun liquide middelen zo goed mogelijk kunnen benutten. Dit moet leiden tot een snel herstel van de economische activiteit.

Lees ook: Herstelstrategie voor Marokkaanse toerisme

Ten derde neemt de staat de belasting op ondernemingen van logiesverstrekkers over. Het gaat om nog niet betaalde en nog verschuldigde belastingen van ondernemingen voor de belastingjaren 2021 en 2022. Het is de bedoeling hen in deze moeilijke fase te helpen en hen op hun herstel voor te bereiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team