Zoeken

Toename vrachtverkeer tussen Motril en Marokko

20 februari 2023 - 23:00 - Economie

©

Het vrachtverkeer vanuit de haven van Motril naar de Marokkaanse havens Nador en Tanger Med, heeft een aanzienlijke stijging gekend sinds de hervatting van de zeeverbindingen na de coronacrisis.

Van 1 januari tot 15 februari 2023 werd in totaal 62.444 ton aan goederen vervoerd door de rederij Baleària tussen de havens van Motril - Tanger Med en Melilla en door rederij Trasmediterránea naar Nador en Al Hoceima. Dat is bijna de helft van het totale geregistreerde verkeer in 2022 (146.847 ton). Volgens Naucher Global zijn er ook reeds 1306 vrachtwagens vanuit de haven van Motril de Straat van Gibraltar overgestoken, tegenover 1688 voor heel 2022.

Lees ook: Spaanse havens breiden hun handelsbetrekkingen met Marokko uit

"Als we deze trend kunnen vasthouden, mogen we een heel goed jaar verwachten, zolang de vloeibare- en vaste bulkgoederen het goed blijven doen", aldus José García Fuentes, de voorzitter van de havenautoriteit van Motril. De verbindingen tussen Motril en Melilla werden in april 2021 hervat, nog voor de verbindingen met Nador en Al Hoceima, die pas vorig jaar werden geopend. De verbinding met Tanger Med is zelfs pas een paar maanden geleden geactiveerd, in het kader van de strategie van de Spaanse Kamer van Koophandel in Tanger, om "de commerciële banden tussen beide landen te versterken".

Lees ook: Baleària start nieuwe verbinding tussen de havens Motril en Tanger Med

De verbinding Motril-Tanger Med werd aanvankelijk gelanceerd voor vrachtvervoer, maar is inmiddels ook toegankelijk voor passagiersvervoer. De veerboot Volcán de Tauce van Trasmediterránea, met een capaciteit van 1100 meter laadruimte en 350 passagiers, werd op deze route ingezet, aldus José García Fuentes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team