Zoeken

Baleària verhoogt vrachtverkeer met Marokko met 30%

12 april 2023 - 21:00 - Economie

©

De Spaanse rederij Baleària heeft in het eerste kwartaal van 2023 een toename geregistreerd van 30% in het vrachtverkeer met Marokko. In totaal heeft het bedrijf 570.000 strekkende meter aan goederen vervoerd, op de routes Almería-Nador, Algeciras-Tangier en Motril-Tanger, die in november 2022 werd gelanceerd. De meest vervoerde producten zijn textiel, auto’s en levensmiddelen (verse groenten).

De haven van Motril in Andalusië blijkt een solide alternatief voor de weg tussen Algeciras en Tanger, vanwege de snelheid van verwerking in de haven en de kortere verbinding met Noord-Spanje en de rest van Europa. Dankzij deze nieuwe verbinding kan Baleària zijn aanbod van goederenvervoer in de Straat van Gibraltar en de Alboranzee uitbreiden, meldt Economiadigital.

Lees ook: Baleària wil meer schepen om doorgang wereld-Marokkanen te verbeteren

Volgens de verantwoordelijken van het bedrijf is Marokko een soort van nieuwe fabriek voor Europa geworden, vooral in de sectoren textiel, auto’s en verse groenten. Bij de haven van Tanger is een krachtige industriezone aangelegd, waar met name Inditex zich onderscheidt. In 2022 was 49% van de fabrieken die kleding voor de groep produceren gevestigd in landen als Spanje, Portugal, Marokko of Turkije. Ook de automobielsector groeit in deze regio, met grote projecten van Stellantis, Renault en toeleveranciers zoals Lear.

Lees ook: Balearia lanceert nieuwe route Almeria-Nador

Baleària versterkt op die manier ook haar passagiers- en vrachtdiensten met Noord-Afrika, een regio met een snelle economische groei. Daarnaast wil de rederij zich aanpassen aan de behoeften van haar klanten, door een hoge betrouwbaarheid en concurrentiekracht te garanderen met aangepaste dienstregelingen en frequenties, aldus het bedrijf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team