Zoeken

Nieuwe verbinding tussen havens Motril en Al Hoceima

10 november 2022 - 18:00 - Economie

©

De zeeverbinding tussen de havens van Motril en Al Hoceima, die traditioneel wordt gebruikt voor het vervoer van passagiers, auto’s en bestelwagens, zal nu ook worden gebruikt voor het vervoer van goederen door RoRo-trucks.

Na een eerste proefvaart vertrokken op 31 oktober twee aanhangwagens van 40 ton elk met verschillende producten (sappen, potten, blikjes, energiedranken, mineraalwater en voedsel in blik) vanuit Motril naar Al Hoceima, meldt Portal Portuario. Dit is de eerste en enige commerciële route voor het vervoer van goederen naar deze Marokkaanse stad.

Lees ook: Zeevervoer: CMA CGM lanceert ’Butterfly Morocco Shuttle’

Elke maandag en donderdag worden zendingen verwerkt en naar verwachting zullen 15 vrachtwagens per week van deze route gebruik maken. In de haven van Motril zal het plaatselijke bedrijf Hub Place een logistieke ruimte inrichten waar Spaanse producten die bestemd zijn voor vervoer naar Marokko zullen worden verzameld. Bij aankomst in het koninkrijk zullen zij via haar dochteronderneming Logisticx Maroc worden afgeleverd.

Lees ook: Zeeverbinding overwogen tussen Canarische Eilanden en Marokko

José García Fuentes, voorzitter van de havenautoriteit van Motril, onderstreepte het grote belang van deze nieuwe verbinding, die "een nieuwe stimulans is voor de groei van het goederenverkeer van de haven naar Marokko en Noord-Afrika in het algemeen".

Bladna.nl