Zoeken

Nieuwe maritieme vrachtverbinding tussen Motril en Al Hoceima

1 november 2022 - 22:00 - Economie

©

De haven van Motril heeft een zeevrachtverbinding met Al Hoceima opgezet. Het gaat om de eerste en tevens enige commerciële route voor het vervoer van goederen naar de Marokkaanse stad.

Traditioneel wordt de zeeverbinding tussen de havens van Motril en Al Hoceima gebruikt voor het vervoer van passagiers, auto’s en bestelwagens, maar ook voor het vervoer van goederen met RoRo-trucks. De eerste proefvaart vond enkele dagen geleden plaats. Maandag vertrokken twee trailers met verschillende producten (sappen, glazen, blikjes, energiedrankjes, toiletpapier, mineraalwater en voedsel in blik) van elk 40 ton vanuit Motril naar Al Hoceima, meldt Ideal.

Lees ook: GNV opent nieuwe zeeroute Almeria-Nador

Het is momenteel de eerste en enige commerciële route voor vrachtverkeer tussen Al Hoceima en Motril. Elke week zouden op maandag en donderdag 15 vrachtwagens worden verscheept, aldus dezelfde bron. Tevens wordt aangekondigd dat binnenkort in de haven van Motril een zone zal worden ingericht voor de logistieke activiteiten van het plaatselijke bedrijf Hub Place. Dit bedrijf zal de Spaanse producten naar Marokko vervoeren en ze bij aankomst in het koninkrijk leveren via haar dochteronderneming Logisticx Maroc.

Lees ook: Balearia lanceert nieuwe route Almeria-Nador

"Wij en de rederij Armas-Trasmediterránea zijn van plan de route te verbeteren en uit te breiden," zei Javier Rubiño, directeur van de rederij die de verbinding zal exploiteren. José García Fuentes, voorzitter van de havenautoriteit van Motril, verklaarde verder dat "de nieuwe route de ontwikkeling van het vrachtverkeer van de haven met Marokko en Noord-Afrika zal bevorderen".

Bladna.nl