Zoeken

Balearia versterkt route Motril-Tanger Med

28 november 2023 - 09:00 - Economie

©

In het afgelopen jaar heeft Balearia haar reguliere veerdienst tussen de haven van Motril en Tanger Med aanzienlijk versterkt. Gedurende deze periode heeft de rederij bijna 400.000 ton vracht vervoerd aan boord van 14.700 vrachtwagens.

Een jaar na de inwerkingtreding vertegenwoordigt de route Motril-Tanger Med van Balearia al 17% van het totale verkeer van de haven van Motril, meldt Ideal. "Factoren zoals veiligheid en het vertrouwen van onze klanten hebben ervoor gezorgd dat deze scheepsroute, een jaar na de lancering, een unieke logistieke kans biedt met Noord-Afrika en met name Marokko, een drijvende kracht achter logistieke en economische ontwikkeling voor zowel hun eigen gebied als Europa", reageert José García Fuentes, voorzitter van de Havenautoriteit.

Lees ook: Baleària verhoogt vrachtverkeer met Marokko met 30%

Volgens García Fuentes is "deze route een voorbeeld van groei en ontwikkeling van de haven van Motril", die profiteert van haar "strategische en bevoorrechte geografische positie", die haar mogelijkheden biedt voor vrachtvervoer, waardoor transport- en logistieke kosten worden verlaagd en de circulatie van goederen en mensen op een duurzame en efficiënte manier wordt gegarandeerd.

Lees ook: Baleària wil meer schepen om doorgang wereld-Marokkanen te verbeteren

Momenteel heeft de haven van Motril het grootste aantal Ro-Pax scheepvaartverbindingen met Marokko in Spanje. Er zijn verbindingen naar Al Hoceima, Nador en Tanger Med. De Motril-Tanger Med route is de tweede van Balearia vanuit de haven van Motril, naast de verbinding met Melilla. De rederij verzorgt drie wekelijkse afvaarten naar de autonome stad.

Bladna.nl