Zoeken

Spaanse havens breiden hun handelsbetrekkingen met Marokko uit

28 november 2022 - 22:00 - Economie

©

Havenautoriteiten van Andalusische havens, waaronder Algeciras en Motril, hebben vorige week in Tanger de 9e bijeenkomst van de Spaans-Marokkaanse maritieme, transport- en logistieke sector bijgewoond.

Ter gelegenheid van het door de Spaanse Kamer van Koophandel in Tanger georganiseerde colloquium, hebben vertegenwoordigers van de havenautoriteit van de baai van Algeciras (APBA) een ronde tafel gehouden met de haven Tanger Med. Het doel was de ontwikkeling van een strategische zeeverbinding voor de buitenlandse handel tussen Spanje en Europa te analyseren. Dit jaar zullen meer dan 400.000 vrachtwagenladingen worden uitgevoerd en ingevoerd tussen de twee landen, volgens Diario del puerto.

Lees ook: Tunnelproject Marokko-Spanje wordt duidelijker

De haven van Motril heeft ook deelgenomen aan talrijke vergaderingen met bedrijven uit de logistieke en transportsector. Volgens José García Fuentes, president van de haven van Motril, zijn deze bijeenkomsten "vruchtbaar" geweest omdat zij zakelijke mogelijkheden hebben geopend voor de haven van Motril en dus voor de provincie Granada.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team