Zoeken

Thomas Tuchel verdedigt Hakim Ziyech

25 oktober 2021 - 12:40 - Sport

©

Hakim Ziyech wordt al weken bekritiseerd en brengt het merendeel van zijn tijd door op de bank bij Chelsea. Marokko doet ook geen beroep meer op hem. In deze moeilijke periode heeft de Duitse coach van Chelsea, Thomas Tuchel, het opgenomen voor de Marokkaanse international, die "geduld en tijd" nodig heeft om zich aan te passen aan het Britse kampioenschap.

"Eerst stond hij op het veld, daarna scoorde hij en raakte geblesseerd in de wedstrijd om de Europese Supercup. Vanaf dat moment had ik het gevoel dat het moeilijk was voor hem, want tot op de dag van vandaag denk ik niet dat hij zijn schouder opnieuw voor 100% kan gebruiken," zei Thomas Tuchel in een interview met Metro Sport Reporter.

Lees ook: Coach Chelsea maakt harde uitspraken over Ziyech

Chelsea won de Europese Supercup voor de tweede keer in augustus dit jaar. Hakim Ziyech scoorde in de 27ᵉ minuut tegen Villareal maar moest het veld in de 43ᵉ minuut verlaten. Hij ging naar de grond na een duel met een Spaanse speler en liep een ernstige schouderblessure op.

Sindsdien is zijn spel niet meer wat het was. "Toen we hem meer dan 90 minuten lieten spelen, zetten we hem herhaaldelijk in. Ook in de Champions League. Ik voelde dat er iets mis was, hoewel er geen pijn is en het misschien enkel mentaal is. Dat beperkt hem in zijn bewegingen en zijn vrijheid om te draaien, te versnellen en te vertragen," aldus Tuchel.

Lees ook: Newcastle laat oog vallen op Hakim Ziyech

Gevolg daarvan is dat Ziyech veel op de bank zit. Hij kreeg ook veel kritiek van de supporters van Chelsea. Sommigen eisen zelfs zijn vertrek. Maar voor Tuchel heeft Ziyech enkel "tijd en geduld nodig om zijn plaats te vinden in het team".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team