Zoeken

Chelsea: Thomas Tuchel prijst Hakim Ziyech’s inspanningen

30 november 2021 - 17:40 - Sport

©

Het is opnieuw de periode van ‘wittebroodsweken’ tussen Hakim Ziyech en Thomas Tuchel. De coach laat geen gelegenheid voorbij gaan om de inzet van de Marokkaan te benadrukken. Na het 1-1 gelijkspel van Chelsea tegen Manchester United, benadrukte de coach, terwijl hij commentaar gaf op de prestaties van de speler tijdens de wedstrijd, dat Ziyech "besluitvaardiger" had kunnen zijn.

Beetje bij beetje vindt de Marokkaanse international Hakim zijn draai bij de Engelse club. Nadat hij in de wedstrijd tegen Juventus had geschitterd, behield de 28-jarige Atlas Leeuw zondag zijn plaats in het elftal. In totaal raakte de Marokkaanse speler 78 keer de bal tijdens de wedstrijd.

Lees ook: Thomas Tuchel: "Hakim Ziyech verdient een basisplaats"

"Hij speelde met fantastische energie. Hij was niet beslissend vandaag, maar hij had een zeer goede wedstrijd," vertelde de Duitse coach aan Chelsea TV. "Ziyech stopt niet met lopen. Je ziet hem overal: in de aanval, in de verdediging, de meeste van zijn passes zijn assists. Nu kunnen we zeggen dat Hakim een complete speler is. Ik voel dat hij nu vrijer is en volledig betrokken, het is goed voor ons dat hij vertrouwen heeft," zei de coach. Hij benadrukte ook dat de speler klaar is om zijn plaats in het team weer in te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team