Zoeken

Thomas Tuchel: "Hakim Ziyech verdient een basisplaats"

23 november 2021 - 17:20 - Sport

©

Chelsea-coach Thomas Tuchel heeft toegegeven dat Hakim Ziyech een basisplaats verdient na de 3-0 overwinning op Leicester City zaterdag in de Premier League.

Tuchel zei dat hij het betreurde dat hij Ziyech niet in de openingsminuten van de wedstrijd tegen Leicester City heeft laten spelen. Hij gaf toe dat hij onder de indruk was van de bijdrage van de Marokkaanse international aan het 71ᵉ doelpunt van Christian Pulisic. Ziyech kwam in de tweede helft in het veld en speelde een goede wedstrijd in het King Power Stadium. "Ik ben ook erg blij voor Hakim dat hij een assist scoorde, hij verdient zeker een basisplaats" vertelde Tuchel aan de officiële website van de club.

Lees ook: Blijft Hakim Ziyech toch bij Chelsea?

Het gerucht ging dat de 28-jarige international de Engelse club zou verlaten. Verschillende clubs zoals Borussia Dortmund, Barcelona en AC Milan hebben belangstelling getoond voor Ziyech. Maar Tuchel denkt er niet aan om de Atlas Leeuw in januari te laten gaan, hij blijft van mening dat hij een belangrijke schakel vormt in het apparaat.

"Op het moment, hier bij Cobham, denken we helemaal niet aan een mogelijk vertrek van Hakim in de winter," zei hij. Volgens Tuchel heeft Ziyech ook geen vertrekwens. "Hij heeft zich in ieder geval niet bij mij gemeld, dus hij is gewoon een belangrijke speler in de selectie".

Lees ook: FC Barcelona geeft Hakim Ziyech niet op

Chelsea ontvangt dinsdag Juventus op Stamford Bridge in de groepsfase van de Champions League. Ziyech hoopt daarvoor bij de basis te horen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team