Zoeken

Texas: moordenaar Adil Dghoughi aangeklaagd

13 februari 2022 - 21:40 - Wereld

©

De 65-jarige Terry Turner is aangeklaagd voor de moord op de Marokkaanse Adil Dghoughi, die op 11 oktober in South Austin bij Texas werd doodgeschoten.

Terry Duane Turner werd op woensdag 9 februari 2022 aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade op Adil Dghoughi, een 31-jarige Marokkaan die in Austin woonde, meldt MySA. Zijn advocaat weigerde commentaar te geven op de aanklacht. Volgens de politie schoot Turner op 11 oktober rond 3.40 uur de 30-jarige neer, toen hij achteruit uit de oprit kwam bij Turners huis in Martindale, een klein stadje met minder dan 1000 inwoners, ongeveer 40 km ten zuidwesten van Austin.

Lees ook: Marokkaan in koele bloede neergeschoten in Texas

"Ik heb net een man gedood," zei Terry tegen een 911 dispatcher na de schietpartij. "Hij begon te rennen en ik rende achter hem aan. Hij trok een pistool en ik schoot hem neer". De 60-jarige pleitte voor zelfverdediging, maar dat kwam niet overeen met de verklaringen van de rechercheurs. Er werd geen vuurwapen gevonden in het voertuig van Adil.

Lees ook: Moordenaar Adil Dghoughi opgepakt in Texas

"Adil kwam in 2012 vanuit Marokko naar de Verenigde Staten om zijn opleiding te vervolledigen," vertelde zijn moeder, Fatiha Haouass, aan de Austin American-Statesman. Hij ging naar de Johnson & Wales Universiteit in Rhode Island en behaalde een masterdiploma in bedrijfskunde en financiën. Adil was naar Austin verhuisd en was er op zoek naar een baan als financieel analist. Volgens zijn familie had hij verschillende sollicitatiegesprekken voor zijn overlijden. "Hij wilde gewoon een beter leven," zegt zijn moeder.

Bladna.nl